CHANNEL Kft.  16 éve a SIKA megbizható partnere          
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 

Hajóipari ragasztó- és tömítőanyagok

A hajóiparban az egyik legfontosabb fontosságú szerepet játsszák a ragasztó- és tömítőanyagok. Ideális megoldást biztosítanak olyan helyzetekre, amikor a hagyományos hegesztési vagy csavarozási módszereket nehéz, időigényes vagy egyáltalán nem sikerül alkalmazni.

A ragasztók alkalmazási területei lehetnek:
- Hajótestek szerelése: a ragasztók segítségével csökkenthetjük a hajó súlyát, így a hajó költséghatékonyabb, gyorsabb és hatékonyabb lehet.
- Hajók utastereinek és kabinjainak belső burkolatainak rögzítése: A ragasztók és ragasztószalagok lehetővé teszik a dekoratív burkolatok egyszerű és hatékony rögzítését.
- Többféle anyag szerelése: A ragasztók, tömítőanyagok könnyen és hatékonyan kötik össze a hajótest egymással nem kétanyagú komponenseit, mint például a fa, műanyag, üveg vagy acél.

A hajóipari ragasztó- és tömítőanyagoknak nagyon magas követelményeknek kell megfelelniük, hiszen a tengervíz korrozív hatása miatt nagy szilárdságú anyagokból kell állniuk. Ahhoz, hogy ezen anyagok kielégítsék ezen követelményeket, számos szakmai paraméternek kell megfelelniük, mint az öregedési és UV-állóság, az időjárásállóság, valamint a tengeri körülményeknek való ellenállás. A hajóipari ragasztó- és tömítőanyagok alkalmazása nem csak az új hajógyártásban lehetővé teszi az innovatív tervezési megoldások megvalósítását, hanem a régi hajók újrafelújítása során is alkalmazhatók. Amellett, hogy helyettesítik a hagyományos hegesztést vagy csavarozást, a ragasztók javítják a hajók testének integritását, és hosszabb élettartamot biztosítanak.

Minden hajógyártó vállalat számára elengedhetetlen, hogy szakszerűen alkalmazza a megfelelő ragasztó- és tömítőanyagok alkalmazását, ezáltal garantálja a hajók testi integritását és minimálisra csökkennek a későbbi karbantartási költségek.


10termék 110
Sorrend
10termék 110

A hajóipari ragasztó- és tömítőanyagok olyan speciális termékek, amelyeket hajógyártáshoz és javításhoz használnak. Ezek az anyagok a hajók szerkezeti elemeinek tartós rögzítésére, csatlakoztatására és védelmére szolgálnak. Ezen anyagok többféle formában kaphatók, például folyékony, tömör vagy szilikon formában, így megoldják a különböző ragasztási és tömítési feladatokat a hajókon.

Az ipari ragasztók és tömitőanyagok olyan magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük, mint a hajóiparban is elvárják. Ennek köszönhetően a hajógyártásban használt ragasztók és tömítőanyagok igen fejlett technológiákat alkalmaznak, amelyek biztosítják a hajók és a kikötők hosszú élettartamát és biztonságosságát. Az ipari ragasztók és tömítőanyagok számos funkcióval rendelkeznek. Egyik legfontosabb tulajdonságuk a vízhatlanság, amely lehetővé teszi a hajók szerkezeti elemének védelmét a korróziótól és a beszivárgó víztől. Emellett az ragasztók és tömítőanyagok nagy szilárdsággal rendelkeznek, így a hajók nagyobb terheléseinek is ellenállnak. Az anyagok kiválasztásakor a hajó tervezési és építési folyamatában fontos figyelembe venni a kiválasztott anyag minőségét, és milyen hatást fejt ki a környezeti változásokra. A hajóiparban használt ragasztók és tömítőanyagoknak szigorú szabványoknak kell megfelelniük, mivel a hajók biztonsága és hosszú élettartama a felhasznált anyag minőségén alapul.

Összességében a hajóipari ragasztó- és tömítőanyagok olyan speciális termékek, amelyek kulcsszerepet játszanak a hajók építésében és javításában. Ezek az anyagok magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük a hajók biztonsága és hosszú élettartama érdekében. A kiválasztott anyagok megfelelő alkalmazása és fenntartása különösen fontos a hajók karbantartása és üzemeltetése során.