A fa és teakfa burkolatok funkcionális és esztétikai jelentőséggel bírnak. Mivel a tengeri körülmények nagyon zordak, ezért rendkívül fontos vízzáró, magas UV-állósággal rendelkező burkolat ragasztó- és tömítőanyagok használata.

Ágyazás, fugakitöltés és teakfa burkolat ragasztása

deck to hull bonding of a super yacht

Panelek és burkolatok ágyazása és ragasztása

A Sikaflex®-298 alacsony viszkozitású, enyhén tixotróp ragasztó, melyet speciálisan a fából készült szalag-, deszka- és előregyártott panel burkolatok és műanyag burkolatok vízzáró, rugalmas ragasztásához lett kifejlesztve. A termék használata rendkívül egyszerű és mindig professzionális eredményt nyújt. A tartósan rugalmas ragasztóréteg csillapító hatású, elnyeli az ütéseket és csökkenti a lépéshang terjedését. 

Ragasztás
Burkolatok (fa)

Csúszásmentes fedélzeti burkolatok

Fedélzettömítés vitorlás és motoros hajókon

A teljesen vízzáró és időjárásálló fa, illetve teakfa burkolatokhoz fejlesztette ki a Sika a Sikaflex®-290 DC PRO kitöltőanyagot. Ez az egyszerűen feldolgozható, magas UV-állósággal rendelkező, egykomponensű, poliuretán fedélzettömítő anyag a megkötése után együtt csiszolható a fedélzeti burkolattal.

A Sika Marine Teakfa Fedélzetápoló Rendszer megóvja és ápolja az új és időjárásnak kitett teakfát, valamint az összes vízvonal felett alkalmazott fát. A Sikaflex-290 DC PRO és a Sikaflex-298 termékek fontos elemei a Sika Teljesen Ragasztott Teakfa Fedélzeti Rendszernek.

Fugakitöltés
Fedélzettömítés

Fedélzeti burkolat kiegyenlítése és ágyazása

two men's applying adhesive to caulk the deck