Ágyazás, fugakitöltés és teakfa burkolat ragasztása

Panelek és burkolatok ágyazása és ragasztása

A Sikaflex®-298 alacsony viszkozitású, enyhén tixotróp ragasztó, melyet speciálisan a fából készült szalag-, deszka- és előregyártott panel burkolatok és műanyag burkolatok vízzáró, rugalmas ragasztásához lett kifejlesztve. A termék használata rendkívül egyszerű és mindig professzionális eredményt nyújt. A tartósan rugalmas ragasztóréteg csillapító hatású, elnyeli az ütéseket és csökkenti a lépéshang terjedését. 

Ragasztás
Burkolatok (fa)

Csúszásmentes fedélzeti burkolatok

Fedélzettömítés vitorlás és motoros hajókon

A teljesen vízzáró és időjárásálló fa, illetve teakfa burkolatokhoz fejlesztette ki a Sika a Sikaflex®-290 DC PRO kitöltőanyagot. Ez az egyszerűen feldolgozható, magas UV-állósággal rendelkező, egykomponensű, poliuretán fedélzettömítő anyag a megkötése után együtt csiszolható a fedélzeti burkolattal.

A Sika Marine Teakfa Fedélzetápoló Rendszer megóvja és ápolja az új és időjárásnak kitett teakfát, valamint az összes vízvonal felett alkalmazott fát. A Sikaflex-290 DC PRO és a Sikaflex-298 termékek fontos elemei a Sika Teljesen Ragasztott Teakfa Fedélzeti Rendszernek.

Fugakitöltés
Fedélzettömítés

Fedélzeti burkolat kiegyenlítése és ágyazása

two men's applying adhesive to caulk the deck

Teakfa burkolatok ragasztásához és fugakitöltéséhez ajánlott termékek

Hogyan kell kicserélni a sérült teakfa deszkákat?

A fedélzet sérült teakfa deszkáinak cseréje során először teljesen el kell távolítani a cserélendő deszkák körüli hézagokból a kitöltő anyagot.

Távolítsa el a sérült deszkákat, ügyelve arra, hogy ne rongálja meg az alapfelületet. 

Távolítsa el a régi ragasztóanyagot, az ágyazó anyagot és más idegen anyagot az alapfelületről, illetve távolítsa el a kitöltő anyagot a szomszédos deszkák széleiről is. 

Ágyazó anyagként használja a Sikaflex®-298 ragasztót, a teakfa deszkák előkezeléséhez pedig  Sika® Primer-290 DC alapozót használjon az előkezelési táblázat szerint. Töltse ki a hézagokat Sikaflex®-290 DC PRO teakfa fedélzettömítő anyaggal. Csiszolja fel a fedélzetet szalagcsiszoló vagy rezgőcsiszoló géppel az útmutatóban meghatározott várakozási idő után.

További részletekért olvassa el az alkalmazási útmutatót és az előkezelési táblázatot.

Hogyan döntse el, hogy mi a legalkalmasabb javítási módszer megsérült fa esetén?

A fedélzet fa burkolata között behatoló víz a fa korhadásához vezethet. Ajánlott rendszeres időközönként ellenőrizni a fedélzetet és a nem vízzáró részeket kijavítani, mielőtt a fedélzet teljes területe érintett lenne vagy a fa egy része leválna a fedélzetről a tartósan vízzel való érintkezés okozta tágulás miatt.  

Nem könnyű eldönteni, hogy a fából készült fedélzet javítása szükséges-e vagy sem.

  1. Először is meg kell állapítani, hogy a hézag kitöltése ment-e tönkre vagy a fa sérült-e meg annyira, hogy problémát okozzon. Minden egyes hézagot alaposan meg kell vizsgálni és azokat a helyeket, ahol apró rés vagy repedés található a kitöltő anyagon, meg kell jelölni krétával.
  2. Ezután alaposan meg kell vizsgálni a fa felületét is indokolatlan kopás, vágás, hasadás és repedezés szempontjából, majd a hibás részeket a hasonló módon meg kell jelölni. A sérülés mértékétől függően a deszkák egy részét vagy egészét ki kell cserélni.
További részletekért olvassa el az alkalmazási útmutatót és az előkezelési táblázatot.
Hogyan kell teakfa fedélzetet készíteni?

A teakfa fedélzet sikeres elkészítéséhez töltse le az alkalmazási útmutatót és szigorúan kövesse az abban szereplő utasításokat. A felület előkészítése során fontos a felület megtisztítása és a por, szennyeződés, zsír, olaj stb. eltávolítása. Az előkezelési táblázat szerint készítse elő az alapfelületet.



Ezt követően használja a Sikaflex®-298 ágyazó ragasztót, a beágyazás előtt a fadeszkák előkezeléséhez a Sika® Primer-290 DC  alapozót. Miután a deszkákat a helyükre illesztette, a hézagok kitöltéséhez Sikaflex®-290 DC PRO teakfa fedélzettömítő anyagot használjon. Csiszolja fel a fedélzetet szalagcsiszoló vagy rezgőcsiszoló géppel az útmutatóban meghatározott várakozási idő után. 

További részletekért olvassa el az alkalmazási útmutatót és az előkezelési táblázatot.