CHANNEL Kft. 16 éve a SIKA megbizható partnere
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 

Sikaflex-521 UV (600 ml)

-20
Időjárásálló STP tömítő- és ragasztóanyag


A Sikaflex®-521 UV időjárásálló, egykomponensű, szilánnal módosított polimer (STP) bázisú ragasztó- és tömítőanyag, mely sokféle alapfelülethez jól tapad speciális előkezelés nélkül, például fémek, ABS, PC, FRP és fa. Ez az univerzális termék alkalmas külső és belső felületeken kialakított tömítések elkészítésére.

8 136 Ft 
6 507 Ft
PLUSZ KEDVEZMÉNY 20
Megtakarítás 1 628 Ft
Adatok
Cikkszám
sika_61352
Weboldal
Tömeg
870 g/db
ÁTTEKINTÉS

Termék Előnyei:

  • Időjárás- és öregedésálló
  • Jó tapadás különböző alapfelületeken anélkül, hogy speciális előkészítésre lenne szükség
  • Izocianát- és oldószermentes
  • Átfényezhető, csiszolható
  • Alacsony szagképződés

Használat:

A Sikaflex®-521 UV kiválóan tapad sokféle alapfelülethez és ideális rugalmas tömítések és ragasztott kötések készítésére. Alkalmas felületek közé tartoznak a fa, fém, festékbevonatok (kétkomponensű rendszerek), kerámiák és műanyagok. Külső és belső felületeken történő tömítések elkészítésére is megfelelő. Ha feszültségi repedésre hajlamos felületeken alkalmazzák, tanácsos konzultálni a gyártóval és próbavizsgálatokat végezni az eredeti alapfelületen. Az alkalmazás szakembereknek javasolt. Ajánlott tesztek elvégzése az alapfelületeken a megfelelő tapadás és anyagkompatibilitás érdekében, mielőtt a terméket használnák.

Csomagolás:

  • Kartus: 300 ml
  • Unipack: 600 ml
  • Hobbock: 23 l
  • Hordó: 195 l

Termék Részletei:

Kötési Mechanizmus:

A Sikaflex®-521 UV a levegő nedvességtartalmával reagál, ami a kötési reakciót indukálja. Alacsony hőmérsékleten általában kevesebb a levegő nedvességtartalma, így a kötési reakció is lassabb.

Vegyi Ellenálló Képesség:

A Sikaflex®-521 UV ellenálló a vízzel, sósvízzel, híg savakkal és lúgokkal szemben. Rövid ideig ellenáll az üzemanyagoknak, ásványi olajoknak, növényi és állati eredetű zsíroknak és olajoknak. Nem ellenálló szerves savaknak, alkoholnak, koncentrált ásványi savaknak és lúgoknak, valamint oldószereknek.

Alkalmazás:

Felület előkészítés:

Az alapfelületnek tisztának, száraznak és mentesnek kell lennie a zsírtól, olajtól és portól. Az előkezelés módja az alapfelület jellegétől függ, és fontos a hosszú távú tapadás szempontjából. Az előkészítési ajánlások megtalálhatóak a vonatkozó Sika® Előkezelési Táblázatban.

Felhordás:

A Sikaflex®-521 UV hőmérséklete 5 és 40 Celsius fok között lehet. A feldolgozás során figyelembe kell venni a reakció és viszkozitás változásait. A termék felhordható kézi, sűrített levegős vagy elektromos kinyomó pisztollyal, valamint szivattyús berendezéssel.

Eldolgozás:

Az elsimítást még a bőrképződés előtt kell elvégezni. Ajánlott a Sika® Tooling Agent N simítófolyadék használata. Mielőtt más simítóanyagot használnánk, érdemes kompatibilitási tesztet végezni.

Eltávolítás:

A még meg nem kötött Sikaflex®-521 UV eltávolítható Sika® Remover-208 vagy más alkalmas oldószer segítségével. A megkötött anyag mechanikusan távolítható el. A kezet/bőrt azonnal meg kell tisztítani Sika® Cleaner-350 H kendővel vagy más alkalmas ipari kéztisztítóval és vízzel. Ne használjon oldószert a bőrén!