CHANNEL Kft.  16 éve a SIKA megbizható partnere          
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 
BLOG

Poliuretán?

Bz IA
2023.12.12 08:47
Poliuretán?

 


Miért válasszuk a poliuretán tömítőanyagokat?

A poliuretán tömítőanyagok egyre népszerűbbek az építőiparban, hiszen számos előnnyel rendelkeznek más technológiákhoz képest. De mi is pontosan a poliuretán, és miben különbözik a szilikon, az akril vagy az MS tömítőanyagoktól? És melyik a legjobb poliuretán tömítőanyag a piacon? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Mi az a poliuretán?

A poliuretán egy olyan vegyület, amelyet diizocianátok és poliolok reakciójával állítanak elő. A poliuretán tömítőanyagok egykomponensű, uretán alapú elasztomer tömítőanyagok, amelyek szobahőmérsékleten keményednek1. Elsősorban összeszerelést és tömítést igénylő alkalmazásokban használják őket, és masztix-ragasztó vagy poliuretán masztix ragasztó néven ismertek2.

A poliuretán tömítőanyagok egyedi mikroszerkezetéből adódik sokoldalúságuk és teljesítményük. A polimer hálózat kemény és lágy elemeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a mechanikai jellemzők megfelelő egyensúlyának (pl. mechanikai szilárdság, rugalmasság, rugalmas visszaalakulás, szakítószilárdság, továbbszakadási ellenállás) és a hosszú élettartam (vegyszer- és hidrolízisállóság, külső kitettség, időjárásállóság) biztosítására3.

Miben különbözik a poliuretán a többi tömítőanyagtól?

A többi tömítőanyag technológiának (pl. szilikon, akril, MS) is megvan a saját erőssége és gyengesége alkalmazás és élettartam szempontjából, melyeket nagymértékben a vegyi összetétel határoz meg. Például:

Melyik a legjobb poliuretán tömítőanyag a piacon?

A poliuretán tömítőanyagok közül kiemelkedik a Sika cég Sikaflex termékcsaládja, amely több mint 50 éve az építőipari szakemberek kedvence. A Sikaflex tömítőanyagok széles körben alkalmazhatók bel- és kültéri használatra, univerzális ragasztó- és tömítőanyagként. Nagyon jó, tartós tapadást biztosítanak a legtöbb építőanyaghoz, és kiváló mechanikai ellenálló képességgel és időjárásállósággal rendelkeznek6.

A Sikaflex termékcsalád legújabb tagja a Sikaflex-11 FC Purform, amely a poliuretán legújabb generációja alapján készül. A Purform jelentése tiszta (“Pure”), poliuretán (“Polyurethane”) és teljesítmény (“Performance”). A Purform poliuretán egyszerűsége, tökéletessége és tisztasága révén lehetőséget teremt a mérnökök számára az univerzális ragasztó- és tömítőanyagok következő generációjának kifejlesztésére6.

A Sikaflex-11 FC Purform előnyei a következők:

Hol vásárolhatom meg a Sikaflex-11 FC Purform terméket?

Ha Ön is szeretné kipróbálni a Sikaflex-11 FC Purform terméket, akkor ajánljuk, hogy látogasson el a skbolt.hu webáruházba, ahol kedvező áron és gyors szállítással rendelheti meg a kívánt mennyiséget. A skbolt.hu a Sika megbízható partnere, ahol széles választékot talál a Sika termékekből, beleértve a Sikaflex tömítőanyagokat is. Ha személyesen szeretne vásárolni, akkor keresse fel a skbolt.hu márkaboltját Budapesten, ahol szakképzett eladók segítenek Önnek a legjobb termék kiválasztásában.

Ne habozzon, rendelje meg még ma a Sikaflex-11 FC Purform terméket, és élvezze a poliuretán tömítőanyagok előnyeit!