CHANNEL Kft.  16 éve a SIKA megbizható partnere          
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 

Sikaflex PRO-3 Purform (600 ml)

-10

Poliuretán tömítőanyag padlóhézagokhoz 

agykanizs

A Sikaflex® PRO-3 Purform® egykomponensű, nedvesség hatására keményedő, rugalmas, poliuretán tömítőanyag. Alkalmas különféle hézagkialakítások tömítésére padlókban és építőmérnöki szerkezetekben. Rugalmasságát széles hőmérsékleti tartományban megőrzi, a magas mechanikai és vegyi ellenálló képességének köszönhetően rendkívül tartós.

8 275 Ft 
7 447 Ft
PLUSZ KEDVEZMÉNY 10
Megtakarítás 828 Ft
Adatok
Cikkszám
sika_694155
Weboldal
Tömeg
800 g/db
VIDEÓ

Tudj meg többet

A Sika Purform® poliuretán technológiája alapján kifejlesztett Sikaflex PRO-3 Purform® készen áll a holnap kihívásaira. A Sikaflex ®PRO-3 Purform® technológia kiemelkedő mechanikai tulajdonságokat, jó tapadást, kiváló időjárásállóságot és magas vegyi ellenálló képességet biztosít, valamint nagyteljesítményű és tartós hézagtömítések készíthetők padlókon és építőmérnöki szerkezetekben. A Sikaflex® PRO-3 Purform® tömítőanyagot úgy fejlesztették ki, hogy a műszaki tulajdonságai megfelelő egyensúlyban legyenek a feldolgozás, a teljesítmény és a tartósság területén nyújtott kiemelkedő eredmények érdekében.

A Sika Purform® Technológia a poliuretán kedvező tulajdonságaira épít és lehetővé teszi mérnökeink számára új, nagyteljesítményű Sikaflex® termékek létrehozását, melyek rendkívül alacsony szabad monomer diizocianát tartalommal rendelkeznek.

A Sikaflex® PRO-3 Purform® korszerű, újgenerációs hézagtömítő padlókhoz és építőmérnöki szerkezetekhez. A Purform® technológia előnyeinek és hatékonyságának köszönhetően a legjobb eredmény érhető el.

A Sikaflex® PRO-3 Purform® lenyűgöző teljesítményt nyújt gyors kötésideje és a megnövelt tartóssága által, valamint nem hagy foltot, sokféle alapfelülettel kompatibilis és nagyon alacsony monomer diizocianát tartalommal rendelkezik.

2. Alkalmazás

A Sikaflex® PRO-3 Purform® a legjobb választás teljesítmény, minőség és tartósság szempontjából. A Sikaflex® PRO-3 Purform® alkalmas vízszintes hézagtömítéshez parkolóházakban, szennyvíztisztító üzemekben, valamint raktárak, gyártási és feldolgozási területek, valamint alacsony károsanyag kibocsátásának köszönhetően tisztaterek padlóinak tömítéséhez.

A Sikaflex® PRO-3 Purform®-mal tömített hézagok amellett, hogy kiegyenlítik a mozgásokat, ellenállóak időjárással, mechanikai igénybevétellel és vegyi anyagokkal szemben is.3. Feldolgozási jellemzők

A Sikaflex® PRO-3 Purform® kitűnő feldolgozási tulajdonságokkal rendelkezik, melyek elengedhetetlenek a hatékony munkavégzéshez és a jó megjelenésű hézagfelületek kialakításához. A Sikaflex® PRO-3 Purform®-mal dolgozó szakemberek is dicsérik alábbi jellemzői miatt:

 • Feldolgozása nem igényel nagy erőkifejtést, alkalmazása egyszerű és hatékony
 • Nem folyik meg, a tömítőanyag a feldolgozás helyén marad
 • Rövid szálhúzás, vagyis kevesebb piszokkal jár és nem kell takarítani utána
 • Tapadásmentes felület, elsimítása egyszerű, tetszetős megjelenésű felület alakítható ki
 • Csekély szag és alacsony VOC kibocsátás, ezáltal feldolgozása biztonságos, beltéri használatra is alkalmas

   


4. Mechanikai jellemzők

A legtartósabb és legmegbízhatóbb hézagtömítés általában nem azzal a termékkel érhető el, melynek a legmagasabb a vegyi ellenálló képessége, az UV-állósága vagy a mozgási képessége. A legjobb eredményt azokkal a termékekkel lehet elérni, melyek a legjobb kompromisszumot biztosítják a felhasználás, a teljesítmény és a tartósság szempontjából!

A Sikaflex® PRO-3 Purform® kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, melyek biztosítják a szükséges mozgási képességet, a kiváló mechanikai jellemzőket, az időjárásállóságot, a vegyi ellenálló képességet, a rendkívül alacsony károsanyag kibocsátást és a sokféle alapfelülettel való kompatibilitást.

 • Mozgási képesség: ± 50% (ASTM C 719) és 25 HM osztály (ISO11600)
 • Időjárásállóság: 10 ciklus (ISO 19862), nincs látható repedés 5000 óra után QUV
 • Magas szakítószilárdság: 9 N/mm (ISO 34)
 • Kiváló kompatibilitás: nem hagy foltot sokféle természetes kövön
 • Magas vegyi ellenálló képesség: üzemanyagok és folyékony vegyszerek (MSZ EN 14178-6)
 • Külsős tanúsítványok a közismert vizsgálati hatóságoktól: MSZ EN 15651-4, MSZ EN 14188-2, ASTM C920, stb.
 • Alacsony környezetre gyakorolt hatás: rendkívül alacsony monomer tartalom, időtálló. Legmagasabb EHS tanúsítvány EC1 Plus, A+, M1

   

5. Vegyi ellenálló képesség

A padlóhézagok különféle vegyszereknek vannak kitéve, például:

 • Járművekből kifröccsenő anyagok: üzemanyag, olaj
 • Tisztító- és fertőtlenítő szerek: szappanos, erősen savas vagy lúgos folyadékok, oldószerek
 • Szennyvízkezelő üzemekben a különféle ismeretlen vegyi anyagok kombinációjából származó szerves savak

A Sikaflex® PRO-3 Purform® megbirkózik ezekkel!

Sokféle módszer létezik a vegyi anyagok hézagtömítő anyagokra gyakorolt hatásának meghatározására, ennek méréséhez az MSZ EN 14187-6 szabványban leírt vizsgálati módszer ad teljeskörű és reális eredményt. A vizsgálat során a H mintadarabot (alapanyag-tömítőanyag-alapanyag) meghatározott tesztfolyadékba merítik adott időn keresztül, majd 100%-ban megnyújtják.

A mintáknak meg kell őrizniük funkciójukat, rugalmasnak kell maradniuk és nem mutathatnak adhéziós vagy kohéziós hibát. A hézagok az alapfelületből és a tömítőanyagból álló rendszerek, melyeket együttesen kell kezelni. Az MST EN 14187-6 szabvány szerint elvégzett vizsgálatok eredményei alapján a Sikaflex® PRO-3 Purform® kiváló vegyszerállósággal rendelkezik sokféle alkalmazás és felhasználási terület esetén.

 6. Időjárásállóság

A hézagtömítő anyagnak ellenállónak kell lennie a várható hézag-mozgásokkal szemben, miközben ciklikusan ki van téve az időjárás hatásainak, szélnek, esőnek, hónak, fagynak, magas és alacsony hőmérsékletnek, UV sugárzásnak és más környezeti hatásnak, például tengeri sóknak, ipari szennyezőanyagoknak stb. Mindezek az idő előrehaladtával befolyásolják a tömítőanyag tartósságát.

A Sikaflex® poliuretán technológián alapuló Sikaflex® PRO-3 Purform®-mal tömített hézagok teljesítménye rendkívül megbízható és hosszan tartó.

A Sikaflex® poliuretán tömítőanyagok még évek múltán is rugalmasak, elasztikusak és nem keményednek meg. Más hézagtömítő technológiák a kötést követően tovább keményednek, míg végül elvesztik rugalmasságukat és hajlamosabbá válnak a meghibásodásra. A Sikaflex® Purform® poliuretán az új Purform® prepolimerekből épül fel, így ez az újgenerációs Sikaflex® PRO-3 Purform® kiváló teljesítményt és hosszan tartó stabilitást biztosít még meleg és párás körülmények között is.

A Sikánál nagy energiát fektetünk abba, hogy megbízható, tartós megoldásokat kínáljunk és termékeinket szigorú vizsgálatok alá vessük. Például hosszú távú mechanikai vizsgálatokat végzünk a termékeken kedvezőtlen körülmények közötti tárolást követően, vagy ciklikus nyúlások és összenyomódások, UV sugárzásnak való kitettség után.

 

beauty concept skin aging. anti-aging procedures, rejuvenation, lifting, tightening of facial skin, restoration of youthful skin anti-wrinkle

7. Fenntarthatóság

A Sikánál a megbízható, tartós hézagtömítések a fenntarthatóságot képviselik, melyet a Sikaflex® poliuretán termékek már évtizedek óta bizonyítanak. A hézagokon keresztül behatoló víz okozta károk felújításával járó fennakadások, költségek és energiaráfordítás nem a fenntarthatóságot szolgálják.

A Sika ügyfeleinek egészsége és biztonsága érdekében arra törekszünk, hogy csökkenteni tudjuk a termékeinkben található káros vegyi anyagok mennyiségét. Még akkor is, ha úgy ítéli meg, hogy a hézagtömítési munkálatok során minimális a vegyi anyagoknak való kitettség, a Sikaflex Purform® poliuretán technológiának köszönhetően ez a kitettség még tovább csökkenthető.

A Sikaflex® PRO-3 Purform® megfelel a legmagasabb VOC követelményeknek (EC1 Plus, A+, M1), oldószermentes és a szabad monomer diizocianát tartalma messze a 2023-as REACH határérték alatt van.ű

Alacsonyabb környezetre gyakorolt hatás a fenntarthatóságért8. Tanúsítványok

Unbenannt-1

A Sikaflex® PRO-3 Purform® tömítőanyagot elsősorban azért használják, mert olyan építészek, tervezőmérnökök és más szakemberek munkái alapján lett kifejlesztve, akik megértik ügyfeleik elvárásait a teljesítményre és a tartósságra vonatkozóan. Az embereknek a bizonyítékok számítanak, vagyis az olyan termékek, melyek rendelkeznek a vonatkozó szabványoknak megfelelő engedélyekkel és tanúsítványokkal; valamint a szakértő műszaki támogatáshoz és a referenciákhoz való könnyű hozzáférés, ahogy azt a Sikánál biztosítjuk is.

A Sikaflex® PRO-3 Purform® számos tanúsítvánnyal rendelkezik és megfelel az összes jelentősebb szabványnak. A Sika olyan műszaki támogatást is biztosít, melyre csak egy globális vállalat képes. Vállalati és helyi szakértőink egyaránt rendelkezésre állnak tanácsadás és támogatás kérése esetén a tesztlaboratóriumainkban, hogy megtalálják a legjobb megoldást több évtizedes tapasztalatuk alapján, melyet a tömítőanyagok terén szereztek.

 

MSZ EN

 • Osztályozás: MSZ EN 15651-1 25 F HM EXT-INT CC
 • Osztályozás: MSZ EN 15651-4 PW 25 HM EXT-INT CC
 • Padlóhézagok: MSZ EN 14188-2
 • Vegyi ellenálló képesség: MSZ EN14187-6

ISO

 • Osztályozás: ISO 11600, 25 HM
 • Padlóhézagok: ISO 11618
 • Tartósság: ISO 19862
 • Folthagyás: ISO 16938-1
 • Kigázosodás: ISO14644-15/VDI2083 –ACCm osztály -4,5/-6,8
 • Biológiai ellenállás: ISO846/VDI2083-18

ASTM

 • Osztályozás: ASTM C920, 50 osztály
 • Folthagyás: ASTM C1248-4

VOC

 • EC1Plus, A+, M1, LEED v4 és oldószermentes
Kiegészítő termékek