CHANNEL Kft.  16 éve a SIKA megbizható partnere          
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 

Sikaflex-545

-10

Nagy teljesítményű STP konstrukciós ragasztóanyag


A Sikaflex®-545 csekély károsanyag kibocsátású, egykomponensű, szilán bázisú polimer (STP) technológián alapuló ragasztó, amely levegőnedvesség hatására elasztomerré köt meg. A Sikaflex®-545 un. magas kezdeti szilárdságú ragasztó, magas dinamikus terhelhetőséggel.
 


  • Rendkívül magas kezdeti szilárdság
  • Csekély károsanyag kibocsátás
  • Izocianát-, oldószer- és ftalátmentes
  • Speciális előkezelés nélkül is sokféle alapfelületen jól tapad
  • Csekély szagterhelés
  • EHS követleményeknek megfelel
  • EC1 tanúsítvánnyal rendelkezik
9 822 Ft 
8 839 Ft
PLUSZ KEDVEZMÉNY 10
Megtakarítás 983 Ft
Adatok
Cikkszám
sika_538814
Tömeg
650 g/db
ALKALMAZÁS

Felhasználási információ

Felület előkészítés

Az alapfelület legyen tiszta, száraz, formaleválasztótól, zsírtól és portól mentes. A felületelőkészítés függ az alapfelület minőségétől, ami alapvető jelentőségű a hosszútávú tartós tapadáshoz. A különféle alapanyagok előkészítésére és felhasználására vonatkozó utasításokat lásd a Sika Felületelőkészítési Táblázatnak megfelelően. Kérjük vegye figyelembe, hogy ezek az utasítások laboratóriumi teszteken alapulnak és használat előtt tesztek elvégzése szükséges a felhasználó által használni kívánt alapfelületen.

Felhordás

A ragasztóanyagot a megfelelő kinyomópisztollyal buborékmentesen a résbe, illetve a felületre kell nyomni.
A Sikaflex®-545 feldolgozási hőmérséklete ne legyen +5 °C alatt, illetve a +40 °C-ot ne lépje túl, de a reakcióképességben és felhordási tulajdonságokban előforduló változásokat figyelembe kell venni. Az alapfelület és a tömítőanyag optimális hőmérséklete +15 °C és +25 °C között van. Vegye figyelembe, hogy a viszkozitás alacsony hőmérsékelten megnő. A könnyebb feldolgozhatóság érdekében használat előtt környezeti hőmérsékleten kondicionálja a ragasztót.

 

A ragasztócsík egyenletes vastagságának biztosítása érdekében a ragasztót háromszög keresztmetszetű hurkában ajánlott feldolgozni (ld. 1. ábra).

01-en-triangular-bead-oval-1000​​​​​​

1. ábra: Javasolt felhordási keresztmetszet

      

A Sikaflex®-545 feldolgozható kézi, sűrített levegős vagy elektromos meghajtású kinyomópisztollyal, illetve szivattyúberendezéssel is. Meleg és párás idő esetén a nyitott idő jelentősen lerövidül. Az alkatrészeket mindig a nyitott időn belül kell beépíteni. Soha ne ragassza össze az alkatrészeket, ha a ragasztó felületén bőr képződött. 

Eldolgozás

A ragasztó elsimítását még a bőrképződés előtt kell elvégezni. Az eldolgozáshoz ajánljuk a Sika® Tooling Agent N simítófolyadékot. Egyéb simítóanyag használata előtt kompatibilitási teszt elvégzése javasolt.

Eltávolítás

A meg nem kötött Sikaflex®-545 anyagot és az eszközöket Sika® Remover-208 eltávolítóval tisztíthatjuk. A megkötött anyag csak mechanikusan távolítható el.
A kezet/bőrt azonnal meg kell tisztítani Sika® Cleaner-350H kendővel vagy vízzel. Ne használjon oldószert!

Átfényezhetőség

A Sikaflex®-545 átfényezhető a bőrképződés kialakulása előtt. Ha a fényező anyag számára beégetés szükséges, a legjobb eredmény érdekében a ragasztót hagyjuk teljesen térhálósodni. A lakktűrő képességet minden alkalmazás előtt javasolt kísérletekkel megvizsgálni. Vegyük figyelembe, hogy a lakk nyúlása kisebb, mint a tömítőanyagé. Ez a fedőlakk repedezéséhez vezethet.

TERMÉKISMERTETŐ VIDEÓ