CHANNEL Kft.  16 éve a SIKA megbizható partnere          
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 

Sikafloor Level-30

-10

Önterülő, gyorskötésű, cementbázisú esztrich


A Sikafloor® Level-30 polimerrel módosított, szivattyúzható, önterülő, gyorskötésű cementbázisú esztrich 4-30 mm vastagságú bel- és kültéri padlókhoz. Megfelel az MSZ EN 1504-3 szabvány R3 osztály követelményeinek.

 • Önterülő és erősen folyós
 • Könnyen feldolgozható kézzel vagy szivattyúval
  • Felhasználásra kész
  • Csekély zsugorodás
  • Fazékidején belül megtartja jó bedolgozhatóságát és toldásokat összekötő képességét

Kiszerelés:
  25 kg-os zsák
22 638 Ft 
20 373 Ft
PLUSZ KEDVEZMÉNY 10
Megtakarítás 2 264 Ft
Adatok
Cikkszám
sika_162680
Weboldal
Tömeg
25,11 kg/db
ALKALMAZÁS

ALAPFELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS

A harmatpont közeli vagy alatti hőmérséklet növeli a páralecsapódás és a kivirágzás megjelenésének kockázatát a padló felületén, ezért az alapfelület és a ki nem keményedett padló hőmérséklete legalább 3°C-kal harmatpont felett legyen. 

Ne dolgozza fel a terméket olyan alapfelületre, melyben felszálló nedvesség van. Felszálló nedvesség esetén alkalmazzon a szabványnak megfelelő nedvességzáró szigetelőlemezt.

BETON ALAPFELÜLET: ÁLTALÁNOS

A beton alapfelület legyen ép, megfelelő nyomószilárdságú (legalább 25 N/mm2), legalább 1,5 N/mm2-es tapadószilárdsággal.

Az alapfelület legyen tiszta, száraz, szennyeződésektől (pl. por, olaj, zsír, bevonatok, cementiszap, felületkezelés) és laza, málló részektől mentes.

 1. A gyenge betont távolítsa el, a felületi hibákat (pl. fúrt lyukak, üregek) tárja fel teljesen. A felület előkészítéséhez alkalmas módszerek: nagynyomású vizes tisztítás, szemcseszórás. Más előkészítési mód alkalmazása esetén (pl. marás), utána nagynyomású vízzel vagy szemcseszórással távolítsa el a szerkezeti hibákat, illetve a cementiszapot, hogy ép, nyitott textúrájú felületet kapjon.


 

 1. Az alapfelület átlagos felületi érdessége legalább 1 mm legyen, ez a fogadó felület és a kiegyenlítő habarcs közötti jó tapadás előfeltétele.
 2. A lyukak, üregek javításához és kitöltéséhez használja a megfelelő SikaTop®, Sika MonoTop®, Sikafloor®, Sikadur® vagy Sikagard® terméket.
 3. A megfelelő felület előkészítés és a termék tapadásá-nak ellenőrzése érdekében feldolgozás előtt végezzen előzetes tapadási vizsgálatot.

NORMÁL IGÉNYBEVÉTELŰ PADLÓ

Dolgozzon fel 2 réteg Sika® Level-01 Primer alapozót, 1 : 3 arányban vízzel hígítva. A második réteget akkor dolgozza fel, mikor az első réteg már tapadásmentes.

ERŐSEN NEDVSZÍVÓ ALAPFELÜLET

Dolgozzon fel 3 réteg Sika® Level-01 Primer alapozót. Az alábbiak szerint hígítsa:

 • 1. réteg: 1 : 5 arányban, ivóvízzel

 • 2. réteg: 1 : 3 arányban, ivóvízzel

 • 3. réteg: 1 : 3 arányban, ivóvízzel

GYENGE ALAPFELÜLET VAGY NAGY TERHELÉSNEK KITETT PADLÓ

Ha nagy mechanikai terhelésnek lesz kitéve a padló, vagy gyenge az alapfelület, akkor Sikafloor®-151 vagy Sikafloor®-161 alapozót dolgozzon fel az alapfelületre, majd szórja be feleslegben 0,4-0,7 mm-es kvarchomokkal.

KEVERÉS

Ne keverje össze más cementtel vagy cementbázisú esztrichhel, mivel az csökkenti a termék teljesítményét. 

Ne adjon a termékhez az előírt mennyiségnél több vizet.

KÉZI KEVERÉS

 1. Adagolja a száraz port egy, az ajánlott mennyiségű tiszta vízzel töltött keverőedénybe.
 2. Alaposan keverje össze, legalább 3 percen keresztül egy elektromos keverőgéppel (< 500 ford./perc). Dupla vagy spirál keverőszár használata ajánlott.
 3. Keverés után hagyja állni az anyagot kb. 2 percet, míg a légbuborékok nagy része felszabadul.

FELDOLGOZÁS SZIVATTYÚVAL

 1. Megfelelő felszereléssel ellátott habarcs szivattyút használjon. Tanácsért forduljon a Sika Műszaki Osztályához.
 2. Úgy állítsa be a gépet, hogy egyenletes keveréket állítson elő. A legjobb eredmény újrakeverő használatával érhető el.
 3. Szabályozza a víz adagolását a kívánt áramlás elérése érdekében, mérje meg a végső átlagos terülési átmérőt egy lapos, tiszta, száraz terülésmérő asztalon. Az ajánlott terülést az alábbi táblázat mutatja:

Eszköz

Terülés

Szabvány

Ø = 30 mm

130 mm

MSZ EN 12706

H = 50 mm

Ø 70 / 100 mm

± 5 mm

355 mm

ASTM C 230-90

H = 60 mm

Ø = 60 mm

± 10 mm

290 mm

MSZ EN 1015-3

H = 120 mm

± 10 mm


 

FELHASZNÁLÁS

 • A környezeti hatásoknak való kitettség színeltéréseket okozhat. Bizonyos körülmények között (pl. huzat, napsugárzás, alacsony páratartalom) finom hajszálrepedések alakulhatnak ki. Ezek az apró, felületi hajszálrepedések kialakulása normális ilyen feltételek mellett, de ez nem adhat okot kártérítési igényre.
 1. A padló készítése közben tartsa tisztán a munkaterületet és védje a környezeti hatásoktól.
 2. A repedezés elkerülése érdekében védje a közvetlen napsugárzástól, extrém hőmérsékleti különbségektől és az erős széltől.
 • Ne dolgozza fel a terméket 0,5%-nál nagyobb lejtésű felületre.
 • A termék nem megfelelő rétegvastagságban történő feldolgozása hatással van annak mechanikai jellemzőire. A kiegyenlítő habarcs vastagsága legalább 4 mm legyen, ha vizes bázisú ragasztót alkalmaznak a nem áteresztő vagy párazáró padlóburkolat alá. Ne lépje túl az ajánlott rétegvastagságot. 
 • A termék túl korai terhelése hatással lehet annak mechanikai jellemzőire, ami gyenge minőséget eredményez. Legalább 3 órán keresztül ne terhelje a terméket.
 • A +20°C alatti hőmérséklet megnöveli a habarcs száradási idejét.

Megfelelő fedőbevonat feldolgozása

 1. A jobb kikeményedés és az esztétikus megjelenés érdekében vonja be a felületet egy fedőbevonattal.
 2. SikaCeram® vagy Sikabond® ragasztókkal történő burkolás esetén további mechanikus előkészítésre lehet szükség a feldolgozás során képződött cementiszap eltávolítása érdekében. Ha a burkoláshoz más termékeket használ, végezzen előzetesen kompatibilitási vizsgálatokat.
 3. Ha R3 osztályú javítóhabarcsként karbonátosodással szembeni védelem céljából dolgozza fel a terméket, mindig megfelelő bevonattal együtt alkalmazza.
 4. A függőleges, perem menti felületeket (pl. csövek, csatornák, vezetékek, falak, oszlopok) maszkolószalaggal védje. 
 5. Öntse a bekevert anyagot az alapozóval bevont felületre. Lehetőleg csökkenő hőmérséklet mellett dolgozza fel a terméket.
 6. Egy simító, tüskés lehúzó vagy esztrich lehúzó segítségével oszlassa szét egyenletesen a terméket a kívánt rétegvastagságban.
 7. Hengerelje át a felületet két irányban, egymásra merőlegesen egy tüskés hengerrel.
 8. A frissen feldolgozott terméket legalább 24 órán keresztül védje a nedvességtől, páralecsapódástól és víztől.

ESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Használat után közvetlenül tisztítson meg minden eszközt és berendezést vízzel. A kikeményedett anyag csak mechanikusan távolítható el. 

Kiegészítő termékek