CHANNEL Kft. 16 éve a SIKA megbizható partnere
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 

Sikasil SG-20 (600 ml)

-10

Nagy szilárdságú  1 K szilikon ragasztó struktúrális üvegezéshez


A Sikasil SG-20 egykomponensű, semlegesen térhálósodó, szilikon ragasztóanyag struktúrális üvegezéshez, amely egyesíti a mechanikai szilárdságot és a magasfokú nyúlást. Megfelel az EOTA ETAG 002-nek és CE-jelöléssel ellátott. Jól tapad sokféle alapfelületen.
 

    • Megfelel az alábbi követelményeknek:
      EOTA ETAG 002 (továbbiakban ETA), MSZ EN 13022, ASTM C1184, ASTM C920 S típus, NS fokozat, 25. osztály (± 25 % deformáció)
    • Tömítőanyag strukturális üvegezéshez az EOTA ETAG 002, 1. rész, 2000 kiadás, európai értékelési dokumentumként használva, ETA-06/0090, kibocsátotta a Műszaki Értékelést végző Szerv Centre Scientifique et Technique du
Szín: fekete
8 848 Ft 
7 963 Ft
PLUSZ KEDVEZMÉNY 10
Megtakarítás 885 Ft
Adatok
Cikkszám
sika_107627
Weboldal
Tömeg
830 g/db
Feldolgozás

Felhasználási információ

Felület előkészítés

Az alapfelület legyen tiszta, száraz és portól, olajtól, zsírtól mentes. A felület előkezelése függ az alapfelület minőségétől és alapvető a hosszú távú tartós tapadáshoz.

Felhordás

Az alapfelület és a tömítőanyag optimális hőmérséklete 15 oC és 25 oC közötti.

A Sikasil SG-20 feldolgozható kézi, sűrített levegős vagy elektromos kinyomópisztollyal, valamint pumparendszerrel. A megfelelő kinyomórendszer kiválasztásához és beállításához forduljon tanácsért a Sika Ipari Ragasztástechnika Üzletágához.

Fontos a hézagok megfelelő méretezése.

A szükséges hézagkeresztmetszet számításának alapja a ragasztó és az építőanyagok műszaki adatai, az épületelemek kitettsége, szerkezete és méretei, valamint a külső terhelések.

A 15 mm-nél mélyebb hézagok alkalmazása kerülendő.

Eldolgozás

Az eldolgozást és felület simítását minden esetben végezze el a tömítő- vagy ragasztóanyag bőrösödési idejének letelte előtt. Elsimítás közben a  frissen felhordott Sikasil® SG-20-at nyomja erősen a tömítendő hézag falaihoz, hogy elérje a ragasztási felületek megfelelő nedvesítését. Ne használjon simítófolyadékot.


 

Eltávolítás

A meg nem kötött Sikasil® SG-20 a szerszámokról és eszközökről Sika® Remover-208 vagy egyéb alkalmas ipari oldószer segítségével távolítható el. A már megkötött anyag csak mechanikusan távolítható el. A kezet / bőrt minden esetben azonnal tisztítsa meg Sika® Cleaner-350H tisztítókendővel vagy egyéb alkalmas ipari kéztisztítóval és vízzel. Soha ne használjon oldószert bőrre!

Átfényezhetőség

A Sikasil® SG-20 nem fényezhető át.

Felhasználási korlátozások

A Sika struktúrális üvegezésre és üvegragasztásra ajánlott termékei általában kompatibilisek egymással. Ezek a termékek pl.: a Sikasil® SG, IG, WS és WT termékcsaládok. A Sikasil® termékek többi Sika termékkel való kompatibilitására vonatkozó további információért forduljon a Sika Ipari Ragasztástechnika Üzletágához.

Hogy a Sikasil® SG-20-at károsan befolyásoló anyagok kizárhatóak legyenek, minden a tömítéssel közvetlen vagy közvetett kapcsolatba kerülő anyagokat pl.: tömítéseket, távtartókat, szalagokat előzetesen a Sikával engedélyeztetni kell.

Kettő vagy több reaktív tömítőanyag alkalmazása esetén hagyja, hogy az első teljesen megkössön a következő felhordása előtt.

A fent említett Sika termékek csak struktúrális üvegezéshez és üvegragasztáshoz használhatóak fel részletes vizsgálatok után és a Sika adott projektre vonatkozó írásos engedélyével.