CHANNEL Kft. 16 éve a SIKA megbizható partnere
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 

Sikasil WS-605 S

-10

Időjárásálló szilikon tömítőanyag struktúrális üvegezéshez


A Sikasil WS-605 S  tartós, semlegesen térhálósodó, nagy deformációs képességgel rendelkező tömítőanyag, amely kiválóan tapad sokféle alapfelületen. Kiválásmentes nem pórózus alapfelületeken. Alkalmas időjárásálló tömítésekhez struktúrális üvegezéshez, függőnyfalakhoz, üvegekhez.
 

Kiszerlés: 600 ml

Szín:       fekete

7 490 Ft 
6 741 Ft
PLUSZ KEDVEZMÉNY 10
Megtakarítás 749 Ft
Adatok
Cikkszám
sika_107625
Weboldal
Tömeg
890 g/db
Feldolgozás

Felhasználási információ

Felület előkészítés

A felület legyen tiszta, száraz és zsírtól, olajtól, portól mentes. Az alapfelület előkezelése függ a felület egyedi jellegétől és fontos a hosszan tartó kötés kialakításához.

Felhordás

Az alapfelület és a tömítőanyag optimális hőmérséklete 15 oC és 25 oC közötti. A Sikasil® WS-605 S feldolgozható kézi, sűrített levegős vagy elektromos kinyomópisztollyal, valamint szivattyús berendezéssel. A megfelelő szivattyúrendszer kiválasztásához és beállításához forduljon tanácsért a Sika Ipari Ragasztástechnika Üzletágához. A hézagok megfelelő méretezése minden esetben fontos.

Az optimális minőség eléréséhez a hézagszélességet a tömítőanyag deformációs képessége és a várható mozgás figyelembevételével kell meghatározni. A minimális hézagmélység 6 mm és a szélesség / mélység arány minimum 2 : 1, maximum 4 : 1 legyen. A 15 mm-nél mélyebb hézagok kialakítása kerülendő.

Háttérkitöltéshez zárt cellás, a tömítőanyaggal kompatibilis hab háttérkitöltő profil alkalmazása javasolt, pl.: nagy rugalmasságú polietilén habprofil. Ha a hézag túl sekély háttérkitöltő elem alkalmazásához, polietilén szalag használata javasolt. Ez megakadályozza az un. háromoldalú tapadást, ezzel lehetővé teszi, hogy a hézag mozogjon a tömítőanyag pedig szabadon deformálódjon.


 

Eldolgozás

A tömítőanyag elsimítását annak bőrösödési idejének letelte előtt végezze el.  A frissen felhordott Sikasil® WS-605 S tömítőanyagot fugázáskor simítsa a fugázásra kerülő rés falaihoz, igy növelve felületek megfelelő nedvesítését. Nem szükséges simítófolyadékot alkalmazni.

Eltávolítás

A meg nem kötött Sikasil® WS-605 S a szerszámokról és eszközökről Sika® Remover-208 vagy egyéb alkalmas ipari oldószer alkalmazásával távolítható el. A már megkötött anyag csak mechanikusan távolítható el. A kezet / bőrt minden esetben azonnal tisztítsa meg Sika® Cleaner-350H tisztító kendővel vagy egyéb alkalmas ipari kéztisztítóval és vízzel. Sose használjon oldószert bőrre.

Átfényezhetőség

A Sikasil® WS-605 S nem fényezhető át.

Felhasználási korlátozások

A legtöbb Sikasil® WS, SG, IG és WT szilikon termék, melyeket a Sika állít elő kompatibilis egymással. A különböző Sikasil® termékek közötti kompatibilitásra vonatkozó információért forduljon a Sika Műszaki Osztályához. A kikötött Sikasil® WS-605 S tulajdonságait befolyásoló anyagok kizárása érdekében minden a tömítéssel közvetlen vagy közvetett módon kapcsolatba kerülő anyagot (pl.: tömítések, szalagok, stb.) előzetesen a Sikával engedélyeztetni kell. Kettő vagy több különböző reaktív tömítőanyag alkalmazása esetén hagyja, hogy az első anyag teljesen megkössön a következő felhordása előtt. A Sikasil® WS-605 S csak szerkezeti üvegezési felhasználásokkal kombinálva használható fel a feladat részletes vizsgálata után. Ne alkalmazza a Sikasil® WS-605 S-t PMMA vagy PC felületeken, mert ez feszültségi repedéshez vezethet.