CHANNEL Kft. 16 éve a SIKA megbizható partnere
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 

Sikasil SG-500

-10

Kétkomponensű szilikon ragasztó strukturális üvegezéshez


A Sikasil SG-500 kétkomponensű, magas modulusú, semlegesen térhálósodó struktúrális szilikon ragasztó.
 

  • Kiemelkedő UV- és időjárásállóság
  • SNJF-VEC engedély (termékkód: 2433)
  • Tűzállósági osztály B1 (DIN 4102-1)
Kiszerelés: 490 ml/A+B komp. aszimmetrikus ikerkartusban
A termék felhasználásához speciális, pneumatikus kinyomópisztoly szükséges!
Szín: fekete

                                        

26 655 Ft 
23 989 Ft
PLUSZ KEDVEZMÉNY 10
Megtakarítás 2 666 Ft
Adatok
Cikkszám
sika_156868
Weboldal
Tömeg
600 g/db
ALKALMAZÁS
Felhasználási információ

Felület előkészítés

A felület legyen tiszta, száraz, olajtól, zsírtól és portól mentes. A felület előkezelése függ az alapfelület egyedi jellegétől és fontos a hosszan tartó tapadáshoz.

Felhordás

Az alapfelület és a ragasztó optimális hőmérséklete +15°C és +25°C közötti.

Feldolgozás előtt a Sikasil® SG-500 két komponensét a megfelelő keverési arányban (± 10%-os pontossággal) keverje össze, míg homogén, légbuborékoktól mentes keveréket kap.  A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható mérő- és keverőeszköz alkalmazható. A megfelelő szivattyúrendszer kiválasztásával és beállításával kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a Sika Ipari Ragasztástechnika Üzletágával.

Vegye figyelembe, hogy a B komponens nedvességre érzékeny, így csak rövid ideig legyen szabad levegőn.

A ragasztási hézagot pontosan kell méretezni.

A hézagméretezés alapja a ragasztó- és a szomszédos építőanyagok műszaki adatai, az építőelemek kitettsége, szerkezete és mérete,  valamint a külső terhelés mértéke.

Eldolgozás

Az elsimítást a ragasztó nyitott idején belül el kell végezni.

A frissen feldolgozott Sikasil® SG-500 elsimításakor nyomja a ragasztót a hézag oldalaihoz, hogy az megfelelően nedvesítse a ragasztási felületeket. Ne használjon simítófolyadékot az elsimításhoz.


 

Eltávolítás

A meg nem kötött Sikasil® SG-500 Sika® Remover-208-cal vagy más alkalmas oldószerrel távolítható el az eszközökről és berendezésekről. A kikeményedett anyag csak mechanikusan távolítható el.

A többször használatos, általában fém statikus keverők Sika® Mixer Cleanerrel tisztíthatók meg.

A kezet / bőrt azonnal tisztítsa meg Sika® Cleaner-350H tisztító kendővel vagy más alkalmas ipari kéztisztítóval és vízzel. Ne használjon oldószert bőrre.

Átfényezhetőség

A Sikasil® SG-500 nem fényezhető át.

Felhasználási korlátozások

A Sika által strukturális üvegezéshez és üvegragasztáshoz ajánlott megoldások általában kompatibilisek egymással. Ilyen megoldások közé tartoznak a Sikasil® SG, IG, WS és WT szériák termékei. A különböző Sikasil® és egyéb Sika termékek kompatibilitására vonatkozó részletes információért forduljon a Sika Műszaki Osztályához.

A Sikasil® SG-500-at befolyásoló anyagok kizárása érdekében, a termékkel közvetlen és közvetett kapcsolatba kerülő anyagokat (pl. tömítőprofil, -anyag, üvegező ék, stb.) előzetesen a Sikával kell engedélyeztetni. Kettő vagy több különféle reaktív tőmítőanyag alkalmazása esetén, az elsőt hagyja teljesen megkötni a következő felhordása előtt.

A fent említett Sika termékek csak strukturális üvegezéshez vagy üvegragasztáshoz használhatók fel a Sika részletes vizsgálata és írásos jóváhagyása után.