CHANNEL Kft. 16 éve a SIKA megbizható partnere
Ügyfélszolgálat: +36-70-772-1309,  +36-20-466-2008 ,  +36-20-466-0021   e-mail:    info@skbolt.hu 

Sikaflex-552 AT (300 ml)

-10

Rugalmas STP konstrukciós ragasztó


A Sikaflex®-552 AT rugalmas, egykomponensű STP (Silane Terminated Polymer) ragasztó, amely különösen alkalmas nagyméretű elemek ragasztásához a gépjárműiparban. Alkalmas bevont műanyag, GRP, kerámia és műanyag ragasztásához. Sokféle alapfelületre
jól tapad minimális előkezelést követően. 
 

Kiszerelés: 300 ml/kartus

7 469 Ft 
6 721 Ft
PLUSZ KEDVEZMÉNY 10
Megtakarítás 748 Ft
Adatok
Cikkszám
sika_170809
Weboldal
Tömeg
500 g/db
ALKALMAZÁS

Alkalmazás

Felhasználási információ

Felület előkészítés

Az alapfelület legyen tiszta, száraz, zsírtól, olajtól és portól mentes. A felület előkezelése függ az alapfelület egyedi jellegétől és fontos a hosszan tartó tapadáshoz. A felület előkészítésére vonatkozó ajánlások megtalálhatóak a vonatkozó Sika® Előkezelési Táblázatban. Vegye figyelembe, hogy ezek az ajánlások tapasztalaton alapulnak és adott esetben a gyártásban felhasznált eredeti alapfelületen ellenőrizni kell.


 

Felhordás

A Sikaflex®-552 AT 5°C és 40°C közötti hőmérsékleten dolgozható fel, számításba kell venni a reaktivitás és feldolgozásbeli eltéréseket. Az alapfelület és a tömítőanyag optimális hőmérséklete 15°C és 25°C közötti. Vegye figyelembe, hogy alacsonyabb hőmérsékleten a viszkozitás magasabb. A könnyebb feldolgozhatóság érdekében használat előtt várja meg, amíg a ragasztó felveszi a környezet hőmérsékletét. Az egyenletes rétegvastagság biztosításához ajánlott a ragasztót háromszög alakban felhordani (ld. 1. ábra).

 

01-en-triangular-bead-oval-1000 

1. ábra: Javasolt felhordási keresztmetszet

 

  

A Sikaflex®-552 AT feldolgozható kézi, sűrített levegős vagy elektromos kinyomó pisztollyal, valamint szivattyús berendezéssel. A nyitott idő jelentősen rövidebb meleg és páradús környezetben. A munkadarabokat minden esetben össze kell szerelni a nyitott idő letelte előtt. Soha ne illessze össze a ragasztandó felületeket, ha a ragasztón már megindult a bőrképződés. A megfelelő szivattyúrendszer kiválasztásához és beállításához kérjen tanácsot a Sika Ipari Ragasztástechnika Üzletágtól.

Eldolgozás

Az elsimítást még a bőrképződés előtt végezze el. Az eldolgozáshoz a Sika® Tooling Agent N simítófolyadék használata ajánlott. Egyéb simítóanyag használata előtt kompatibilitási teszt elvégzése javasolt.

Eltávolítás

A meg nem kötött Sikaflex®-552 AT anyag Sika® Remover-208, vagy más alkalmas oldószer segítségével távolítható el az eszközökről és berendezésekről. A megkötött anyag csak mechanikusan távolítható el. A kezet/bőrt azonnal meg kell tisztítani Sika® Cleaner-350H kendővel vagy más alkalmas ipari kéztisztítóval és vízzel. Ne használjon oldószert bőrére!

Átfényezhetőség

A Sikaflex®-552 AT legjobban a bőrösödési idő letelte előtt fényezhető át. Ha az átfényezés a bőrképződés után történik az adhézió javítható, ha az átfényezés előtt a felületet Sika® Aktivator-100-zal vagy Sika® Aktivator-205-tel kezelik. Ha a fényezés hőkezelést igényel (>80 oC), a legjobb minőség elérése érdekében a hőkezelés előtt hagyja, hogy a tömítő teljesen megkössön. Előzetesen minden festéket tesztelni kell a feldolgozási körülmények között. A festékek rugalmassága általában alacsonyabb mint a tömítésé, ez a festék repedezéséhez vezethet.